Már közel 400 szavazat érkezett a részvételi költségvetés ötleteire

A 2023-as Miskolci Részvételi Költségvetés november 1-jén lépett a szavazási szakaszba. Az eltelt mintegy 3 hét alatt közel 400 voks érkezett a szakmai és polgári szűrésen átesett 45 ötletre, amelyek közül a legnépszerűbbeket 15 millió forintos értékhatárig – a részvételi költségvetés keretéig – megvalósítja Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. Szavazni december 31-ig lehetséges.

A 2022-es Miskolci Részvételi Költségvetés ötleteire mintegy 900 szavazatot adtak le a polgárok, ennek a számnak közel a fele érkezett be november 1. óta a Szavazás aloldalán listázott idei lehetőségekre.

Az eredményekről elmondható, hogy nincsen olyan ötlet, amely ne kapott volna legalább 1 érvényes szavazatot, illetve egyik elképzelés sem rugaszkodik el népszerűségben a többitől – eddig átlagosan 1 és 20 közötti kattintást kaptak.

A Szavazás aloldalt megnyitva a támogatható ötleteket látjuk felsorolva, névvel és a becsült megvalósítás költséggel. Utóbbi azért fontos, mert 15 000 000 forintos értékig szavazhatunk, akár több ötletre is. Az ötlet neve előtt található pipára kattintva tudjuk voksolásra kiválasztani az adott ötletet, a felsorolás alján pedig láthatjuk, hogy mennyi forint értékben szavazunk az elképzelésekre. A címek kattinthatók, és bővebb leírást rejtenek.

Az idei részvételi költségvetés szavazási fázisa 2023. december 31-ig tart.