Egy hónappal tovább nyújthatunk be ötletet a részvételi költségvetésre

Az ötletbenyújtási szakasz így június 30-ig tart, a szavazás pedig augusztus 1-jén indul el. A 2024-es Miskolci Részvételi Költségvetés részeként már 40 millió forint felhasználására tehetnek javaslatot a miskolci polgárok.

Szavazni továbbra is a https://tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes/szavazas oldalon keresztül lehetséges Zöldülő Miskolc, Támogató Miskolc és Közös tereink kategóriákban. Az eddigi két év tapasztalataihoz hasonlóan elmondható, hogy a beérkezett ötletek alapján a bölcs miskolci polgárok környezettudatos, zöld megoldásokra vágynak.

Jó példa erre a Vörösmarty Liget, ami egy, a 2019-es programba benyújtott ötlet alapján tudott megvalósulni: https://tervezzukmiskolcot.hu/hirek/mar-rugyeznek-az-elkeszult-vorosmarty-liget-fai.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024-ben harmadszorra különít el az éves költségvetéséből egy meghatározott összeget, hogy annak felhasználásáról a polgárok döntsenek – ezt nevezzük Miskolci Részvételi Költségvetésnek.

2024-ben a részvételi költségvetés megérett a szintlépésre: a felhasználható keretösszeg a 2022-esnek és 2023-asnak közel háromszorosára, 40 000 000 forintra nő.

További információ a 2024-es Miskolci Részvételi Költségvetésről ide kattintva érhető el: https://tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes.

A polgárok felmerülő kérdéseiket a reszvetel@miskolc.hu e-mail címre küldhetik el, illetve hívhatják a 0646512700-as telefonszám 1332-es mellékét, vagy személyesen felkereshetik a Polgármesteri Hivatalban működő Részvételi Irodát.