Aktuális szavazások

Mi legyen a (volt) diósgyőri stranddal? Városi Esték-kérdőív

Kérdőív kitöltését kéri az érdeklődő városlakóktól az ezzel a nagyközönség elé lépő Városi Esték, a Részvételi Program aktuális állomása. A téma az évtizede bezárt diósgyőri strand sorsa.

A Városi Esték sorozat ezekben a hetekben indult el, és körülbelül egy hónap múlva egy „élő”, tehát személyes beszélgetésre alkalmat kínáló fórum-szerű eseményen ér majd a csúcsára. A Városi esték formátumnak azonban épp az a lényege, hogy miben több, mint a hagyományos „lakossági fórumok” és hasonló „társadalmasítási” lépések. Két dologban tér el. Abban, hogy nem akkor kéri ki a városlakók véleményét, amikor már egy eltervezett (önkormányzati) beruházás mindjárt megkezdődik – hanem már amikor egyáltalán az adott probléma felmérése, a lehetőségek kiértékelése van napirenden, a tennivalók meghatározása, a lakossági igények feltárása. És abban, hogy nem csak megkérdezi a civilek véleményét – hanem muníciót is szolgáltat számukra, hogy érdemi, hasznos és adatokkal megerősített véleményt formálhassanak.

Az október elején esedékes első „városi estet” most, szeptember folyamán megelőzi tehát a tájékoztatás, az igényfelmérés szakasza. A téma, mint az már ismertté vált, a néhai diósgyőri strand avagy várfürdő területének jövőbeni sorsa, az évtizede üresen álló placc új funkcióval való megtöltése, esetlegesen a strand vagy hasonló szolgáltató létesítmény újraindítása, illetve kialakítása. De vajon mire van valós igény a városrészben? És mire a miskolciak egészét tekintve? És mire, ha a turistákat nézzük? És ezek mellett az igények mellett milyen korlátokkal, adottságokkal kell számolni?

A kérdések feltevése, majd megválaszolása tehát a Városi Esték (VE) programjának fő feladata. A felteendő kérdések egy része eleve adódik, és ezeket a városi főépítész irodája, valamint a VE civil szakemberekből álló stábja össze is állította. Az alábbiakban szeretnénk a nagyközönség elé tárni, és a megválaszolásukat kérni.

A válaszok alapján alakulhat majd ki a stratégia, hogy milyen irányban érdemes keresni a megoldást a strand ügyében. Ezek mentén indulhat el a közös gondolkodás a megoldás irányába. A következő hetekben online és offline módon lezajló viták, beszélgetések keretében. A kérdőívet hamarosan infografikák követik, hallgatható háttéranyagok, valamint már most elolvasható a Várfürdő históriájáról készített összefoglaló anyag.

A kérdőív tehát itt található, minden érdeklődőt az alapos átgondolására és kitöltésére biztatunk!

Szavazás kezdete
2022.09.09.
Szavazás vége
2022.10.06.

Mit gondol, mely attrakció érdemli a „legzöldebb” elismerést a megújult Diósgyőrben?

A végéhez közeledik Diósgyőr városrész komplex fejlesztése, ahol a városi önkormányzatnak köszönhetően az elmúlt évek során több beruházás is megvalósult.

Itt az ideje, hogy közösen döntsünk arról, melyik a „legzöldebb” projektelem. Ön hova látogat ki legszívesebben a megújult Diósgyőrben?

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TOP-6.3.2-15-MI1-2016-00002 azonosítószámú, „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projekt keretében a diósgyőri városközpont megújítását valósítja meg, konzorciumban a Diósgyőri Római Katolikus Plébániával. A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztések javítják a településrész általános környezeti állapotát.

 

A projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2022.10.31.

A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége: 936.377.261 Ft

Támogatási intenzitás: 100 %

Szavazás kezdete
2022.09.21.
Szavazás vége
2022.10.05.
Google Forms