Húsvéti hangulat a Békás-tónál

Vidáman és serényen készül a Feltámadás ünnepére a Tapolcafürdőért Egyesület. A civilek ismét ellepték a Békás-tó környékét, hogy húsvéti hangulatot varázsoljanak a tapolcai parkba. Az egyesület tagjai a tavalyi sikeren felbuzdulva határozták el, hogy idén is színes tojásokkal díszítik fel a park egy méretes fáját és virággal ültetik be a kihelyezett betontartókat.

A park csinosításának a motorja Söllei Éva, a kertészeti csoport vezetője. „Társaságunk az ő javaslatára csatlakozott elsőként a „Fogadj örökbe egy közterületet”-programhoz, és ő koordinálja a kerti szépítgetéseket is. A tó környékén centiméter pontossággal ki van mérve, hogy mekkora terület a miénk, amit rendszeresen gondozunk: gyomlálunk, visszavágjuk a cserjéket és a bokrokat, virágokat ültetünk, javítgatunk, festegetünk” – mondta Kerek Judit elnök.

A jó kedvvel végzett munka mellett mindig marad idő a beszélgetésre és a viccelődésre is. „Nagyon jó ez a kis közösség. Szeretünk együtt lenni. Itt mindenki lokálpatrióta. Imádjuk Tapolcát, és mindannyian tenni akarunk érte. Azt szeretnénk, ha ismét eredeti fényében ragyogna” – fogalmazott az elnök.

A Fogadj örökbe egy közterületet elnevezésű programot 2022-ben indította el a miskolci önkormányzat azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson a közterületek hivatalos keretek közötti gondozására az erre nyitottaknak. Az idei programra jelentkezni május 15-ig lehetséges. Online a következő űrlapon keresztül: https://forms.gle/ALVqfJtAa3U53Ay68, vagy a program felhívásának mellékleteként elérhető jelentkezési lap kitöltésével: https://www.miskolc.hu/fogadj-orokbe-egy-kozteruletet. A feltételek változatlanok, ezekről bővebb tájékoztatást a felhívást elolvasva találnak az érdeklődők.

tojasfa_tapolca_230405ml-6.jpg
Fotók: Mocsári László // minap.hu

Balogh Csilla // minap.hu