Sajtó

A klímaváltozás létező folyamat. A hatásai már Miskolcot is érintik: hőhullámok, (villám)árvíz, szélviharok, aszály, invazív fajok terjedése, erdőtüzek.

Szinte már a saját bőrünkön érezzük a klímaváltozás negatív hatásait: Az ellene való küzdelem elengedhetetlen Európa és a világ jövője szempontjából.

Több, mint zöld! címmel a városi klímaadaptáció kérdéseit járták körül a Fenntartható Városok országjáró programsorozat miskolci állomásán csütörtökön a város vezetőinek részvételével.

Elrajtolt a 2. Miskolci Ötletmaraton, a megnyitót péntek délután tartották a Zrínyi Ilona Gimnáziumban. Vasárnapig tart az ötletelés, eredményt aznap kora este hirdetnek.

Több összefoglaló is született a Miskolc Televízióban az Ötletmaratonról.

Elhanyagolt, gazdátlan zártkerti ingatlanokat használhatnának kertészkedni szerető miskolciak a 2. Miskolci Ötletmaraton nyertes csapatának elgondolása alapján.

Ezzel a címmel és mindennapi tevékenységeink környezetre gyakorolt hatásáról tartott workshopot Laskó-Kuthi Adrienn csütörtök délután az Arany János utcai Célpont Közösségi Irodában.

A városi ökoszisztémáról és a tereink, kertjeink biodiverzitásáról beszélgettek a Győri kapui Ifjúsági Házban Czifrusz Natália főkertész és Sándor Judit ökológus vezetésével a téma és a klímasemleg