Zenélő források

Költségvetési év
2023
Kategória
Közös tereink
Beküldő neve
Trézsi Renáta
Becsült költség
750000 Ft
Ötlet leírása

A miskolci kulturális életét kiegészítve , a tehetséges zenészek térzenével töltenék meg a Források környezetét. A Zenélő források - Miskolc különleges helyszínein kerülnének megrendezésre. A látvány és a hangszerből előcsalogatott csodás melódiák örömmel töltenék meg az oda látogatót és meglátásaim szerint növelnék az idegenforgalmat. A zene meghallgatására nincs szükség padokra illetve székekre, állva, guggolva, pokrócot magunkkal hozva, leterítve élvezhetnénk a zenét.
Miskolc belterületén 2 különleges szépségű forrás található. Az egyik bár napjainkban nem működik, de történeti jelentősége valamint legendája ismert Miskolc lokálpatriótái körében. A csodatevő Jézus szíve kút régi fényétől megfosztottan várja megújulását. Szépsége valamint története megfogja az oda látogató szívét, ehhez kapcsolódva Miskolc zenei tehetségei meghatározott időszakokban- pl: nyárestéken, hűvösebb őszi napokon- nyújtanának élőzenét az arra járó turisták és a helyi lakosság részére. Második ilyen helyszín Perecesen a Vilma forrás, későbbiekben Lillafüred, Jávorkút, Garadna és egyéb különleges csobogó források és vízesések nyújtanának élő színpadi hátteret a koncertekhez.
A zenélő források eseményeivel ünnepelhetnénk közös kincsünket az életet adó vizet.

Polgármesteri Hivatal megjegyzése
Alkalmanként a zenekar fellépti díja 20.000.- Ft-tól 100.000.- Ft-ig terjed. Miskolc kulturális életét színesítve hétvégenként délután lehetne hangszeres klasszikus élőzene a miskolci forrásoknál. Természetjáró egyesületekkel egyeztetve akár minden hétvégén lehetne túrák céljaként is meghatározni. Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar fellépése például a Vilma forrásnál, vagy zeneiskolás növendékek koncertjei más helyszíneken. Első alkalommal lehetne a Szinva Örökség Napok programját színesítve a lillafüredi vízesésnél, illetve Perecesen egy-egy ilyen koncert.