Vándorló kertmozi

Költségvetési év
2023
Kategória
Közös tereink
Beküldő neve
Németh Noémi, Kocsis Domonkos
Becsült költség
2000000 Ft
Ötlet leírása

Budapest, valamint több magyar nagyváros példáját követve javasoljuk a kertmozi, mint rendszeres nyáresti, kulturált programlehetőség meghonosítását Miskolcon. Ötletünkkel elsősorban a város fiataljainak jelenleg meglehetősen egyhangú szórakozási szokásait (kocsmáról kocsmára történő vándorlás) kívánjuk színesíteni.
A "Vándorló Kertmozi"-t vetítésről-vetítésre, folyton változó, előre kijelölt helyszínnel képzeltük el, hogy minden városrész lakója könnyedén meg tudja közelíteni. Elsősorban az MKMK tulajdonában lévő területeket véltük alkalmasnak a Vándor Kertmozi megvalósítására pl.: Lovagi Tornák tere, Csengey-kert, nagyobb kerthelységgel rendelkező kulturális házak stb.. Természetesen egy jelképes összeget lehetne szedni belépő gyanánt ( 500-1000 Forint ), melynek egyébként többszörösét is elköltik az emberek egy este alatt más szórakozóhelyeken
A vetítések után, az érdeklődők számára lehetnének külön filmklubok, kibeszélő esték, melyek során az aznapi filmet lehetne kivesézni. A vetített filmek ( mint a kertmozikban általában ) nem új filmek, hanem régi klasszikusok, a többség által ismert és kedvelt filmek lennének. Megvalósítás szempontjából csupán egy egyszeri befektetés szükséges a vetítési felszerelésekhez, ( melyek nagy része valószínűleg már most is megtalálható a Művészetek Háza tulajdonában, mely önkormányzati tulajdon ), még székek sem feltétlenül kellenek, hiszen ha mindenki maga hoz egy-egy pokrócot, párnát, takarót, akkor sokkal családiasabb és kötetlenebb a vetítés. Természetesen egy jelképes összeget lehetne szedni belépő gyanánt ( 500-1000 Forint ), melynek egyébként többszörösét is elköltik az emberek egy este alatt más szórakozóhelyeken. Ezáltal még jövedelmező, de legalább önfenntartó lenne az ötlet, hiszen a vetítések ebből újból finanszírozhatók. Esetlegesen kisebb vállalkozásokat is be lehetne vonni, például csemege és üdítő árusokat, csakúgy, mint egy igazi moziban.

Polgármesteri Hivatal megjegyzése
Májustól szeptemberig 4 alkalommal volna érdemes vetítést tartani a Csengey kertben. Így a kertmozinak nem lesz vándorló jellege, de úgy gondoljuk, hogy a Csengey kert méltó helyszíne lehetne.