Közterületi zárt kerékpár tároló

Költségvetési év
2023
Kategória
Zöldülő Miskolc
Beküldő neve
Jakab Zsolt - Kilián Észak Közösség Egyesület
Becsült költség
735000 Ft
Ötlet leírása

A Kilián-Észak lakótelepen található (Sznyei M. P. u. 10. bérház mellett), egy jelenleg funkciótlan beton hídlás átalakítása ZÁRHATÓ, KÖZTERÜLETEN LÉVŐ KERÉKPÁR TÁROLÓVÁ!
Miskolc, mint klímasemleges város (aspiráns), remélem támogathatónak talál egy első ütemben 5, elkülönült, zárható rekesszel kialakított kerékpár tárolót, melyet a közelben lakók, bicikli, vagy roller tárolására vehetnek igénybe, akár a Kilián Észak Közösség Egyesület, mint gondnok közreműködésével.
Az elmúlt években lakótelepünkön NEM ÉPÜLT újabb gépjármű parkoló az önkormányzat finanszírozásával. Reméljük ez így is lesz a jövőben! De ahhoz, hogy egy lakótelep lakói szívesebben és rendszeresen használják kerékpárjukat, mint alternatív közlekedési eszközt, jó lenne azokat BIZTONSÁGOSAN, a KÖZERÜLETEN tárolni, pláne akkor, ha ez nem jár zöldterület csökkenéssel. 
Míg egy autó parkolóhelyének kialakítása 800.000-1.000.000 Ft, addig ez a projekt 5 rekeszére 579.000 Ft költséget jelent (anyag+munkadíj).
Ráadásul kialakítása zömében fából, akár részben raklapok újragasznosításával is kialakítható. Megfeleő karbantartással évekre, évtizedekre szól, de az oldható kötések miatt, természetkárosítás nélkül visszabontható. Sőt sikere esetén újabb 5-ös taggal bővíthető, akár 20 fakkig.
Kerékpár tároló funkciója mellett, hátfala hírdető és/vagy vetítő felületként is használható. Nem csak új funkciót kapna a jelenlegi beton hídlás, még vizualitásában is előnyére változna.
Hasonló kezdeményezésről városszerte nincs tudomásunk.
A tervezési munkálatokat már elkészítettük, melyeket csatolok. (Mérnöki terv, látványterv, költségvetés.)