Kutyasétáltató helyekre kutyaürülék-gyűjtő edény kihelyezése zárható fedéllel

Sok helyen van a városban esztétikus, városi kutyagumi-kuka (pl. Középszer mögötti sétány, Tapolca, Népkert).Néhányra szükség lenne a Tampere városrészben is, mert itt is sok kutyás sétáltatja a kutyáit. Jelenleg csak a 28 buszmegállóiban lévő közterületi kukák vannak, ami a célnak nem igazán megfelelőek. Van néhány sima szemetes a Derkovits utcai fenyőpark és játszótér részen és az Arborétum melletti új komfortpont előtt 1 db. Jó lenne, ha a környéken élőknek nem a kutyagumi miatt lennének konfliktusai, hanem ezt így rendezetten tudnánk kezelni. Kutyás közösségek által látogatott helyekre, illetve gyakran használt sétaútvonalak mentén javasolnám még a kukaürülék-gyűjtő edény elhelyezését: Pl.
-Ifjúság út és Avasi Giminázium közötti domboldal (rengeteg kutyás jár ide) - pl. a lépcsősor mellett a Perczel Mór utcai kanyarhoz, illetve a lépcsősor aljára is (2 db)
- Kálvária-domb elé a kerítésen kívülre a járda mellé,
- Knézich Károly utca új lakópark előtti füves szakaszon (Knézich-Dessewffy utca kereszteződésnél / Paris Kávézó mögötti részen a Mikes-Knézich)
- A Leszih-Avasi Kilátó sétány mellett is néhány db mindenképp szükséges (3-4 db)
Költségbecslés: 50 liter: 62.990 Ft + ÁFA (79.997 Ft bruttó)
80 liter: 64.490 Ft + ÁFA (81.902 Ft bruttó)
Napi 40-50 kutya kiszolgálására alkalmas. Tartós, könnyen kezelhető, praktikus, higiénikus. Zárható ürítőfedél, szűk praktikus bedobó nyilas. Földbe és szilárd talajra egyaránt telepíthető. Plusz oszlop a rögzítéshez. Könnyen tisztítható, rongálásbiztos, időtálló. A rendszerhez hozzátartozik a zárható adagoló, melybe a biológiailag lebomló tasak kerül.
Összesen:
8 db: 480 000 + 164 000 = 644 ezer Ft, de ha csak a felét ennek elhelyezik, már az is könnyebbség lesz sok kutyásnak. 

Becsült költség
1500000 Ft
Kategória
Közös tereink
Költségvetési év
2024
Polgármesteri Hivatal megjegyzése
1 500 000,-Ft. 8 db kutyagumi-kuka kihelyezése valósítható meg.