A városi klímaszerződés benyújtása

Nagy előrelépés a 100 európai klímasemleges és okos város misszióban Miskolc számára, hogy a NetZeroCities visszaigazolta a CCC, azaz a Városi Klímaszerződés sikeres benyújtását. A dokumentumot a Közgyűlés március 14-én fogadta el, ezt követően kapta meg az ellenőrző szervezet, amely többek között az alábbiakat jelezte vissza:

Tisztelt Missziós Városi Képviselő!

Ezzel az e-maillel szeretnénk visszaigazolni, hogy a Városi Klímaszerződés (CCC) dokumentumai a harmadik CCC beküldési időszakban a NetZeroCities portálon keresztül időben beérkeztek.

 Az Ön által benyújtott CCC jelentős mérföldkövet jelent a klímasemlegesség felé vezető úton! Szeretnénk méltatni városuk a klímasemleges jövő irányába vezető átalakulás érdekében tett példátlan erőfeszítéseit és ambícióját. Ennek a folyamatnak rögzítése a CCC-dokumentumokban fontos lépés, és szeretnénk megköszönni a belefektetett komoly munkát.

A NetZeroCities csapata megkezdte a dokumentum hiánytalanságára vonatkozó ellenőrzést, amelynek célja, hogy az Európai Bizottsághoz történő benyújtása előtt megállapítsa a missziós városok CCC-jének hiánytalanságát és koherenciáját. Kérjük, hogy a folyamat során továbbra is álljon rendelkezésre, mivel előfordulhat, hogy a csapat további információért keresni fogja Önt.

Ha a dokumentum hiánytalanságára vonatkozó ellenőrzés pozitív eredménnyel zárul, a CCC-t a NetZeroCities csapata az Európai Bizottsághoz továbbítja felülvizsgálat céljából. Amennyiben az Európai Bizottság által elvégzett felülvizsgálat is sikeres lesz, a klímasemlegesség elérésére irányuló terveinek elismeréseként az Ön városa elnyeri az EU missziós címke (EU Mission Label) használatára vonatkozó jogosultságot.

Ha az ellenőrzés azt eredményezi, hogy a CCC további kiigazításra szorul, azt fogjuk javasolni, hogy egy későbbi időpontban újra nyújtsa azt be. Ebben az esetben mi végig a rendelkezésére állunk, és a városi tanácsadón, valamint a városi támogató csoportokon keresztül Ön további konzorciumi támogatáshoz juthat.

A dokumentum hiánytalanságára vonatkozó ellenőrzés eredményéről - rendkívüli esetektől eltekintve - legkésőbb május elejéig tájékoztatja Önt a NetZeroCities csapata.

Amennyiben időközben bármilyen kérdése merülne fel, kérjük, forduljon városi tanácsadójához.  

Üdvözlettel:

A NetZeroCities koordinációért felelős csapata