Szirma: mi legyen a berekkerti Szent András téren? Közösségi Tervezés: VK 4.

Állapot
Nyitott
Vita kezdete
Vita vége

Szirmán sokarcú és sokféle funkcióval rendelkező hatalmas terület a berekkerti Szent András tér, vagyis a Miskolci–Nagy László–Fáskert–Kaptár utcák határolta teresedés. Milyen szerepet szánnak a helynek a környéken élők? Mi épüljön, mi létesüljön, mi fejlődjön, mi bővüljön? Miként tehetnénk még inkább kedveltté, látogatottá a parkot? Eddig is szolgált fesztiválhelyszínként, sportpályaként, játszótérként, sétaparkként... maradjanak ezek vagy változzon valami?

Alul a párbeszéd-ablakokban van módja mindenkinek (miután regisztrált az oldalra) elmondani véleményét, akár pró, akár kontra érvelve.

A szirmai Szent András tér napjainkban bekerült a kiemelten fejleszteni szánt helyek, úgynevezett városrészi központok közé. Köztük is azok sorába, ahol a közösségi tervezés módszertanát kívánja alkalmazni a fejlesztési szándék mögött álló önkormányzat.

A november 8-án lezajlott egy közösségi tervezési fórum a helyszínen, ahol több korosztály képviselői mondhatták el, ők milyennek látnák szívesen a teret a jövőben – amennyiben lesz igény és lehetőség felújításra, átalakításra.

A hozzászólásokat ezt követően online formában várja a tervezzukmiskolcot.hu oldal. A tapasztalatokat a következőkben áttekinti és hasznosítani fogja a komplex felújítási terv elkészítésére készülő önkormányzat.

KONTRA érvelések

PRO érvelések