Honfoglalás park: mi legyen a tűzrakóval, játszótérrel, kutyafuttatóval, fitneszparkkal? Közösségi Tervezés: VK 2.

Állapot
Nyitott
Vita kezdete
Vita vége

Viszonylag új hely a Diósgyőrben, pontosabban a Berekalján a több mint két évtizede Honfoglalás parknak keresztelt, a Fényesvölgyi–János–Havas utcák határolta teresedés. A környékbeliek kedvelik és jobbára belakták. De vajon tehető-e még jobbá a park állaga és kínálata? Mi legyen a játszótérrel, a szalonnasütő hellyel, a kondi- és fitneszparkkal? Hogyan hasznosítható majd a tömedékelések után a korábban bányalejáratok által lyuggatott észak-keleti rész? Szükséges-e elkerített kutyafuttató a területre? És futókör? Akárhogy is, miként tehetnénk még inkább kedveltté, látogatottá a parkot? Miként működjön, hogy az odajáróknak örömöt szerezzen, de ez ne kerüljön konfliktusba a közvetlen szomszédságában lakókkal – gondolva elsősorban a benyúló János utcai szakaszon újabban épült házakra?

Alul a párbeszéd-ablakokban van módja mindenkinek (miután regisztrált az oldalra) elmondani véleményét, akár pró, akár kontra érvelve.

A Honfoglalás park napjainkban bekerült a kiemelten fejleszteni szánt helyek, úgynevezett városrészi központok közé. Köztük is azok sorába, ahol a közösségi tervezés módszertanát kívánja alkalmazni a fejlesztési szándék mögött álló önkormányzat.

Október 29-én lezajlott egy sikeres közösségi tervezési fórum a helyszínen, ahol több tucatnyian mondták el, ők milyennek látnák szívesen a teret a jövőben – amennyiben lesz igény és lehetőség felújításra, átalakításra.

A hozzászólásokat ezt követően online formában várja a tervzzukmiskolcot.hu oldal. A tapasztalatokat a következőkben áttekinti és hasznosítani fogja a komplex felújítási terv elkészítésére készülő önkormányzat.

KONTRA érvelések

PRO érvelések