Észak-Kilián: mi legyen a terecskén a Szinyein? Közösségi Tervezés: VK 5.

Állapot
Nyitott
Vita kezdete
Vita vége

A „kétarcú” Kilián lakótelep északi oldalán található kis teret választották ki a városrészi központok fejlesztése elnevezésű kezdeményezés helyéül és témájául. Egy különleges városrész különleges pontjáról van szó, ahol nagyon erős a helyi közösségi tudat és öntudat.

A tér sarkán lévő volt üzlethelyisége hamarosan civilek csoportja (KÉK) veszi birtokba, ez is hatással lesz a környék társadalmi-kulturális életére, és a bolt-sor is átalakulhat-fejlődhet a közeljövőben. Milyen hatással lesz mindez a Szinyei Merse Pál–Munkás–Erdélyi utcák határolta park jövőjére? Csendesebb vagy zajosabb funkciókra volna nagyobb igény a környékbeliek részéről? Pingpongasztaltól zenepavilonig, rózsalugastól sakkasztalig ment az ötletelés a november 19-i helyszíni fórumon. Ez most itt online folytatható!

Alul a párbeszéd-ablakokban van módja mindenkinek (miután regisztrált az oldalra) elmondani véleményét, akár pró, akár kontra érvelve.

Az észak-kiliáni parkocska tér napjainkban bekerült a kiemelten fejleszteni szánt helyek, úgynevezett városrészi központok közé. Köztük is azok sorába, ahol a közösségi tervezés módszertanát kívánja alkalmazni a fejlesztési szándék mögött álló önkormányzat.

November 19-én lezajlott közösségi egy tervezési fórum a helyszínen, ahol több korosztály képviselői mondhatták el, ők milyennek látnák szívesen a teret a jövőben – amennyiben lesz igény és lehetőség felújításra, átalakításra.

A hozzászólásokat ezt követően online formában várja a tervezzukmiskolcot.hu oldal. A tapasztalatokat a következőkben áttekinti és hasznosítani fogja a komplex felújítási terv elkészítésére készülő önkormányzat.

KONTRA érvelések

PRO érvelések

Erikasubmitted time2022.11.23. 14:49:44

A három társasház lakóit ismerve, csendes zöld övezetet szeretnénk, ahol le lehet ülni beszélgetni, kártyázni, sakkozni. Egy pici játszó rész elférne, esetleg. Két hinta, egy csúszda, és egy fedett homokozó. A zene pavilonba, nem fog belemenni egyik társasház sem.