Dísz tér: mi legyen a „Szökőkút”-nál? Közösségi Tervezés: VK 1.

Állapot
Nyitott
Vita kezdete
Vita vége

Emblematikus helye és eleme a Győri kaput és a Belvárost összekötő teresedésnek a szökőkút és a ma Dísz tér névre hallgató „Szökőkút”. Maradjon-e, újjáéledjen-e, megváltozzon-e, netán eltűnjön-e innen az 1960-as években létrehozott beton-látványosság? Kapjon-e valamilyen új szerepet a tér egésze, átalakuljon-e a burkolása, a növényzete, a felosztása? Miként kapcsolódjon a szomszédos lakóövezetekhez, erre haladó kerékpárutakhoz, környékbeli tanintézményekhez? Kiket vonzzon magához a közelből, a belvárosból, a város más részeiből? És mivel? Hogyan tegyük kedveltté, látogatottá a parkot? Lehetne-e „Diáksziget”, vagy Centrál Park”?

Alul a párbeszéd-ablakokban van módja mindenkinek (miután regisztrált az oldalra) elmondani véleményét, akár pró, akár kontra érvelve.

A Dísz tér napjainkban bekerült a kiemelten fejleszteni szánt helyek, úgynevezett városrészi központok közé. Köztük is azok sorába, ahol a közösségi tervezés módszertanát kívánja alkalmazni a fejlesztési szándék mögött álló önkormányzat.

Október 27-én lezajlott egy rendkívül sikeres közösségi tervezési fórum a helyszínen, ahol több tucatnyian mondták el, ők milyennek látnák szívesen a teret a jövőben – amennyiben lesz igény és lehetőség felújításra, átalakításra.

A hozzászólásokat ezt követően online formában várja a tervzzukmiskolcot.hu oldal. A tapasztalatokat a következőkben áttekinti és hasznosítani fogja a komplex felújítási terv elkészítésére készülő önkormányzat.

KONTRA érvelések

PRO érvelések